Back to basics

Știți cum e când ai sclipirea aceea ce îți trage ușor mințile către locul unde ar trebui să fie, să crească și să înflorească? E senzația care îți ridică Eul amorțit din patul blazării și te face să îți dai o palmă peste fața inexpresivă care a uitat să zâmbească.

Tresari și te întrebi buimac unde ai fost până acum. Ce-ai făcut? De ce nu ai făcut? De ce te gândeai departe când răspunsul e chiar în fața ta, în mintea ta, de ceva timp.

Trebuie să te întorci la ceea ce erai odată. Aveai prezență de spirit – mică, timidă, dar era acolo. Aveai idei, trăiri. Creai. Te inspira oricine și orice, dar mai ales acel ceva și acel cineva. Unde-ai fost? Hai, stânga-mprejur și treci înapoi! Înapoi la origini.

Înapoi la artă, la poezie, la texte abstracte cu subînțeles numai de tine știut. Înapoi la muzică, la versuri, la tușe de culoare sau linii monocrome. Înapoi la zâmbete sincere și la priviri curioase. Înapoi la natură, la aer, apă, pământ și foc. Înapoi la sunete, imagini și cuvinte. Înapoi la ceea ce cultivai cândva, nu lăsa lăstarul să se usuce, pentru că o să te usuci și tu – spirit și trup – o dată cu el!

Înapoi la partea întunecată, pentru că numai în întuneric poți vedea lumina. Spatele drept, poziție încrezătoare, curaj. Curaj să spui cine ești, ce ești și ce vrei. Curaj să vrei ceva!

Poate că dacă asculți, vorbești, mângâi un câine, salvezi un urs, plantezi un copac și poate dacă vorbești cu toată sinceritatea, spui adevărul, preferi să te exprimi ca din topor, în metafore, în cuvinte puține, poate așa nu o să obții vreodată un job într-o corporație, în marketing, în comunicare, în orice… dar vei obține și vei păstra ceea ce ai mai de preț și nu-ți poate schimba sau lua nimeni în afară de tine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s